LP radio România

3 mai 2013

Misterul bolilor cu transmitere sexuala

Bacterie cu transmitere sexuală mai periculoasa decat SIDA

   De multe ori ne intrebam de unde provin majoritatea bolilor care devasteaza omenirea in fiecare secol al existentei ei si de cele mai multe ori ne afundam in mister cu fiecare raspuns pe care incercam sa-l dam! De la pedeapsa lui Dumnezeu si pana la arme secrete bacteorologice polemicile sunt nesfarsite.De la holera ,la SIDA secolului XX si pana in prezent cand se descopera si alte boli care mai de care mai periculoase si fara leac iar factorul comun al transmiterii lor este sexul neprotejat.De curand crecetatorii au descoperit inca o boala iesita din comun,o superbacterie dintr-o tulpina a gonoreei.
   „S-ar putea să fie chiar mult mai rău ca SIDA deoarece bacteria este mai agresivă şi va afecta mai mulţi oameni mai repede”, a declarat Alan Christianson, doctor specializat în naturopatie." 
   Deşi aproape 30 de milioane de oameni au murit din cauza SIDA,
Alan Christianson consideră că efectele bacteriei gonoreea sunt mai directe. 
     „Contractarea gonoreei din această tulpină ar putea cauza şoc septic şi moarte în doar câteva zile. Este foarte periculoasă !” 
   Această tulpină de gonoreea, HO41, a fost descoperită în Japonia acum doi ani, la o femeie în vârstă de 31 de ani. De atunci, bacteria a mai fost întâlnită în Hawaii, california şi Norvegia. Deoarece este rezistentă la actualul tratament antibiotic, bacteria a fost trecută în categoria superbacteriilor alături de MRSA, CRE. Aceste superbacterii ucid jumătate dintre oamenii pe care îi atacă şi aproape unul din 20 de pacienţi dintr-un spital este infestatat cu una dintre ele. 
   William Smith,director executiv al National Coalition of STD Directors a declarat ca:
„Este o situaţie de urgenţă. Pe măsură ce timpul trece, devine mai periculoasă”
   Deşi până acum nu a fost înregistrat nici un deces provocat de HO41, eforturile pentru combaterea acestei superbacterii trebuie să continue. Potrivit specialiştilor de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC), doar în SUA, aproximativ 20 de milioane de oameni sunt infectaţi anual cu boli cu transmitere sexuală, iar pentru tratarea lor se cheltuiesc 16 miliarde de dolari. Mai bine de 800.000 dintre aceste cazuri raportate sunt infecţii cu gonoreea depistate în mare parte la tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani. 
   Gonoreea se transmite prin contact sexual neprotejat. Netratată, boala poate cauza un număr de complicaţii la femei, în timp ce la bărbaţi poate fi extrem de dureroasă. În cazul ambelor sexe gonoreea poate produce infertilitate şi boli periculoase precum infecţii cardiace. De asemenea, gonoreea poate fi greu de detectat. De multe ori nu prezintă simptome la jumătate dintre femeile infestate şi la 5% dintre bărbaţi. Potrivit CDC, până acum doi ani, rata de infectare cu gonoreea tocmai atinsese un punct minim în istorie.
    „Tocmai asta este înfricoşător. Din punct de vedere al infecţiilor rata este mică, însă tulpina este foarte complicată şi momentan nu avem niciun tratament potrivit pentru a o combate”, a mărturisit Smith. „Oamenii trebuie să practice sexul protejat. Oricine începe o nouă relaţie ar trebui să meargă la control împreună cu partenerul. Felul în care funcţionează gonoreea, face ca nu toată lumea să fie conştientă de ea. Luând în considerare această tulpină nouă este şi mai important să o depistăm”, a încheiat Christianson. 
   Personal m-am intrebat :...de unde pana unde reusesc americanii sa descopere tot felul de boli incurabile,de multe ori fara leac iar dupa un numar de ani cu mari eforturi si in diferite etape gasesc solutia miraculoasa care duce la vindecare,inventant tot felul de vaccinuri,medicamente,iar industria farmaceutica prospera ,facand noi miliardari sau intarind averea celor existenti! M-am intrebat doar retoric fara a aduce acuzatii nefondate,este o polemica care nici macar nu este noua.(b.sirius)
                                                                                       o.c.emilian
Bibliografie: www.descopera .ro
Sursa: CNBC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii