LP radio România

23 septembrie 2011

,,Viteza Luminii" a fost doborata !

   Aparent ciudata ,, Teorie a lui Ainstien"cea plina de multe dezbateri intre savantii de pretutindeni ,cea care si in ziua de azi are multi adepti dar si multi sceptici,acum este confirmata prin demonstrarea practica ca ,,viteza luminii"este posibila,ba mai mult a fost chiar depasita experimental contrazicand si pe geniul pomenit mai sus care credea ca o viteza mai mare decat ,,viteza luminii",este imposibila ! Acum la inceput de secol XXI,nu putem decat sa fim mandrii ca suntem contemporani cu aceste realizari si sa asteptam si demonstrarea ,,Teoriei Relativitatii" de vreme ce unul din elementele ei , a fost demonstrat !
                                                                                                                o.c.emilian

   

Un grup de cercetători europeni a produs un şoc în lumea fizicii, după ce au anunţat că au înregistrat particule subatomice de tip neutrino deplasându-se cu o viteză mai mare decât cea a luminii. Enunţată de Albert Einstein în 1905, viteza luminii constituie viteza maximă pe care o poate avea o particulă, fiind una dintre legile fundamentale ale universului. Infirmarea acestei legi ar schimba radical fizica şi ar face posibilă călătoria în timp.
   În cadrul unui experiment efectuat la acceleratorul de particule al CERN, 15.000 de particule neutrino au fost lansate din apropiere de Geneva spre o peşteră subterană aflată în Italia, la Gran Sasso, la aproximativ 730 de kilometri depărtare. Conform cercetătorilor, particulele au ajuns la destinaţie cu 60 de nanosecunde (0,00000006 secunde) mai repede decât i-ar fi luat luminii să parcurgă aceeaşi distanţă, depăşind bariera vitezei luminii cu 0,0025%.

Cercetătorii care au efectuat studiul, aparţinând proiectului Oscillation Project with Emulsion-Tracking Apparatus, susţin că au verificat rezultatele în mod repetat, rezultatul fiind acelaşi. "Am verificat şi reverificat toate aspectele studiului şi nu am găsit nimic în neregulă. Acum aşteptăm ca rezultatele noastre să fie confirmate independent", au afirmat aceştia.

   

Fizicienii din întreaga lume au rămas şocaţi la aflarea acestor rezultate, care, odată confirmate, ar face posibilă călătoria în timp. Acest lucru a fost recunoscut în timpul vieţii chiar de către Albert Einstein, autorul teoriei relativităţii, acesta declarând că "dacă ar fi posibil să transmitem un mesaj mai repede decât lumina, ai putea să trimiţi o telegramă în trecut".

  Daca doriti sa cititi mai multe despre acest subiect accesati: www.descopera.ro  

In fotografia alaturata se observa traiectoria unei particule in instalatia gigant din laboratoarele CERN

Surse: ReutersNYTScienceAP
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii