LP radio România

12 aprilie 2014

Părintele Justin Pârvu

Din învățăturile și minunile Părintelui Justin 

Notă: Este o continuare a postării : ,,La mormântul lui Justin Pârvu" .

Nu am nici un merit pentru acest articol , el aparține sfântului Părinte Justin.Încep o serie de articole care sunt de fapt o sinteză a cărții document ,,Din învățăturilr și minunile Părintelui Justin". Părintele Justin a fost în tinerețea sa un luptător anti-comunist, un partizan pentru libertate,vânat și persecutat de nomenclatura vremurilor trecute. Cuvintele sale sunt foarte dure,inclusiv față de actualele fețe bisericești atât ortodoxe,catolice și nu numai... Nu este de mirare de ce personalitatea sa nu este mediatizată,tolerată, inclusiv de către politicenii României !
                                                                                           o.c.emilian

Sinteza 1 
   ,,Biserica catolică deține erezii foarte mari în sânul ei.Noi nu avem ce discuta cu niște fățarnici care și-au inventat propria lor biserică în afara harului lui Dumnezeu,pentru a fi independentă și de sine stătătoare,asemenea lui Lucifer care a vrut să își ridice alt scaun pe tronul Dumnezeirii.
   Asemenea compromisuri ale ierarhilor noștrii se săvârșesc nu dintr-o convingere dogmatică,ei știu prea bine adevărul,ci se poartă așa datorită intereselor politice. Nu au puterea să se opună,pentru că a fi episcop în zilele noastre,înseamnă să accepți condiția de mucenic.Nu este ușor nici pentru ei .Noi avem datoria să îi trezim și să ne rugăm pentru ei să aibă puterea de a se opune rătăcirilor dogmatice și să fortifice Biserica cu mărturisirea lor dreaptă.Noi,cei care am rămas ortodocși în acest popor,ne dezicem de rătăcirile și compromisurile lor."
............................................................................................................................................................
  ,, Vor venii vremuri grele asupra ortodocșilor,dar să nu ne înspăimântăm,să nu ne uităm la stâmtorările ce le vom suferi vremelnic,ci să privim cu nădejde la darurile cele veșnice,la dragostea Mântuitorului care ne așteptă să fim alături de toți sfinții mărturisitori ai adevărului Lui.Pentru că de nu ne vom păzii Ortodoxia,ne vom pierde și neamul.Aceasta a fost cheia dăinuirii neamului românesc."
............................................................................................................................................................
   Dragostea care nu e în adevăr derutează sufletul și nu este rodnică și oricum,deocamdată se mai vede că nu este în adevăr,pentru că clericul nostru de azi una spune la Petru Vodă,una spune la Putna,una spune la Secu și tot așa.Dar acesta este și scopul lor,ca să ne deruteze,să nu mai știm ce să credem;ei vor să introducă această stare de neîncredere.
   Menționez că acest articol nu este copy/paste dar este dactilografiat la tastatura calculatorului.Pot apare diverse greșeli ortografice de care îmi cer scuze.Nu mă supăr dacă mă corectați acolo unde din neatenție am greșit.
   Acest articol nu are ca scop ura dintre diverse confesiuni religioase,ci mai degrabă la iubire de Dumnezeu.Totuși fiecare este liber să găndească ce vrea,subiectul fiind destul de sensibil.Recomand celor care nu le place să nu mai citească continuarea acestor sinteze ,care sunt destul de tăioase,Părintele Justin este unul dintre puținii mărturisitori al adevărului care este unul singur și fără cale de mijloc.În credință nu există cale de mijloc.Mărturisesc că personal sunt un rătăcit.Poate seria acestor articole sunt canonul meu spre îndreptare.
                                                                                    o.c.emilian-12.04.2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii