Pagini

10 iunie 2012

Cercetătorii au descoperit noi avantaje ale consumului de bere

  Dacă plănuiţi să beţi o halbă de bere azi, atunci vă va bucura o veste bună comunicată de cercetătorii de la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne, Elveţia.
   Berea conţine o vitamină care luptă împotriva obezităţii şi îmbunătăţeşte masa musculară, spun oamenii de ştiinţă. O molecula numită ribozid-nicotinamida (NR), care se găseşte în lapte şi despre care se crede că ar exista şi în bere şi alte alimente, este responsabilă de aceste beneficii. Ribozid-nicotinamida nu are efecte secundare şi,în plus, se pare că are capacitatea de a prelungi viaţa.
Inconvenientul este că molecula are dimensiuni extrem de mici, fiind greu de identificat, iar sintetizarea ei ar fi foarte costisitoare.
Efectuând un studiu de 10 săptămâni pe şoareci, specialiştii au descoperit că subiecţii supuşi unei diete bogate în calorii, dar care consumau şi NR, s-au îngrăşat cu 60% mai puţin decât cei care nu au primit NR. Mai mult, s-a constat că niciunul dintre şoarecii trataţi cu NR nu u devenit diabetic, spre deosebire de restul subiecţilor.
Analizând fibrele musculare ale şoarecilor trataţi cu NR, se specialiştii au confirmat că aceştia erau în formă bună, spre deosebire de restul rozătoarelor testate.
"Se pare că celulele extrag doar ceea ce au nevoie din substanţă, restul fiind depozitat fără a dăuna organismului", a declarat coordonatorul studiului, Carles Canto.
Cercetătorii cred că este posibil ca nivelul crescut al moleculelor NR să reflecte o îmbunătăţire a funcţiei mitocondriale, responsabilă de furnizarea energiei. Se crede că mitocondriile joacă un rol important în procesul de îmbătrânire, motiv pentru care oamenii de ştiinţă speră ca molecula-minune să lupte împotriva acestui proces.

7 iunie 2012

Din misterele U.S.A....


O misterioasă navă spaţială americană se pregăteşte de aterizare, sosind dintr-o misiune necunoscută!

Boeing X37-B a survolat Pământul cu o viteză de 26.000 km/h şi trebuia să aterizeze în la baza Vandenberg din California încă din luna martie. Din motive necunoscute, misiunea a fost prelugintă până în vara aceasta. La lansare, modulul spaţial a fost însoţit de personal îmbrăcat în costume speciale de protecţie, ceea ce a dus la speculaţii privind prezenţa la bord a unor componente radioactive.
"Echipa Vandenberg este gata să execute o aterizare sigură în orice moment", a declarat colonelul Nina Armagno, din cadrul US Air Force.
Boeing X37-B este la a doua misiune în spaţiu, este propulsată cu ajutorul energiei solare şi este folosită pentru a testa noi tehnologii. În ciuda acestor declaraţii oferite de oficialii americani, adevăratul scop al misiunii navei spaţiale rămâne învăluit în mister.
Datorită informaţiilor mult prea sărace oferite de americani, au apărut o serie de speculaţii conform cărora misiunea lui Boeing X37-B este una de apărare sau de spionaj. Există zvonuri care spun că modulul spaţial a fost trimis pentru a spiona noua staţie spţială chineză Tiangong-1.
"SUA dispune de numeroase tehnologii prin care ar fi putut spiona staţia Tiangong şi fără ajutorul lui Boeing X37-B ", a declarat Brian Weeden, membru în cadrul Secure World Foundation.
În luna mai a anului trecut, mai mulţi astonomi amatori au reuşit să detecteze traseul obital al primei misiuni a lui X37-B. Nava americană a survolat Coreea de Nord, Irakul, Iranul, Pakistanul şi Afganistanul, întărind bănuiala că Boeing X37-B a fost folosit pentru spionaj.
Alţi analişti ai industriei sunt de părere că US Air Force se foloseşte de eficienţa consumului de combustibil pentru a demonstra capacităţile vehiculului şi pentru a-l proteja de tăierile de buget. Cu toate acestea, în urma restricţiilor financiare impuse de administraţia Obama, biroul care a dezvoltat Boeing X37-B va fi închis.
Un articol cautat si adaugat de :o.c.emilian

1 iunie 2012

Mistere mondiale: Ocultismul


Mistere mondiale: Ocultismul:                                            Despre vrajitoare si vraji                                                               Wicca ...
click: Aici !