16 aprilie 2013

Zombi

Zombi mit sau realitate

   Multe din filmele cu priza la public au atins acest gen care s-a dovedit pana la urma foarte profitabil! De la mit si pana la realitate ar putea fi un pas foarte mic dar totusi dintre toate fanteziile acest mit pare foarte putin probabil sa contina chiar si un  sambure de adevar!De la fantome,spirite si fenomene paranormale care au fost mai mult sau mai putin dovedite dar care-ti lasa cel putin senzatia ca ar fi probabila o experienta din cele enumarate mai sus,mitul zombi este pana la urma,parea mea,chiar de-a dreptul pura fantezie!
   Ceea ce te ingrozea pana nu demult in filmele horror cu zombi,acum a devenit un simplu divertisment si de multe ori chiar unul destul de plictisitor ca pana si copiii nu mai cred in asa ceva,ba mai mult la moda se poarta foarte bine joculetele cu zombii,un adevarat deliciu pentru ei!Dar daca totusi...
   Daca totusi am fi surprinsi intr-o buna zi de o astfel de catastrofa iar toate vetuitoarele pamantului vor fi pe cale de disparitie,cine stie cum din cauza unor modificari genetice in urma unor experimente ultra secrete scapate de sub control sau din potriva testate cu buna stiinta,ca si arma biologica! Nu ne va lua prin surprindere?Nu ar trebuii sa retinem ideea de baza din majoritatea filmelor de gen cum ar fi lupta pentru supravetuire?Putem fii chiar atat de siguri ca nu am inceput sa fim deja modificati genetic,putin cate putin,pentru ca in final generatiile viitoare sa fie atinse de o astfel de molima?
   Zombii pot fi intalniti in miturile mai multor natii cum ar fi in sistemul spiritual de credinte afro-caraibiane ,din Haiti, provinienta de baza a inspiratiei cinematografice,cel mai popular film fiind cel 
al lui George A. Romero:,, Noaptea mortilor vii''care ramane, zic eu,film de referinta al genului horror cu zombii.Poate o sa va surprinda dar si in cultura romaneasca populara exista zombii autohtoni sub denumirea de strigoi insa zombii nostrii mioritici pot fi eliminati precum vampirii cu un tarus in inima!
   Nu cred ca ar mai fi ceva de spus,dupa parerea mea este pura fantezie,nu cred ca cineva poate sa spuna ca a trait un astfel de experiment sau ca ar exista macar o pseudo dovada care sa confirme acest lucru cum ar fi in cazul celorlalte fenomene paranormale care te pun totusi pe ganduri.Au existat totusi niste persoane ,zic unii,dar in momentul de fata,haladuiesc fara gandire cine stie pe unde in cautare de creere!
                                                                            o.c.emilian